DE L’ARBRE AL MOBLE

Reconeixem diferents espècies d’arbres i les identifiquem en mobles antics dels segle XVI i XVII.

15,00

Add to Wishlist Browse Wishlist

Gaudeix d’una experiència holística en un entorn inmillorable!

De l’arbre al moble és un taller dinàmic que valora el moble antic com a document de la història i de la humanitat i que finalitza amb una important reflexió sobre la durabilitat d’aquestes preuades peces de fusta.

A través d’aquesta experiència aprendràs a reconèixer les espècies d’arbres que hi ha als Jardins de la Fundació Pla i Armengol tot posant la mirada en el tipus de fusta que ens proporcionen i prenent consciència de com es poden aprofitar de manera responsable.

L’activitat es desenvolupa en 2 espais diferents, primer als Jardins del Doctor Pla i Armengol, i després, al Museu Ramon Pla i Armengol. En el transcurs de la sessió aprendràs: com s’han de cuidar els boscos, com s’han de repoblar quan es cremen, com s’han de plantar els arbres, quins usos i aplicacions tenen les seves fustes, quines tècniques s’utilitzen per tractar-les i com es diferencien els mobles patrimonials dels mobles recuperats.

És una experiència holística i transformadora que posa en valor la cultura dels mobles fets amb fusta i que no deixa indiferent a ningú! T’hi animes?

 

Conductor/es de l’experiència:

La Mónica Piera és doctora en història de l’art  i acadèmica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. És especialista en història del moble i treballa per difondre el seu interès. Li agrada plantejar mètodes experimentals per apropar aquestes qüestions al públic general. 

La Natàlia Guillamet és historiadora de l’art, conservadora i restauradora d’obres d’art i paisatgista. La seva formació i els seus coneixements sobre els jardins mediterranis i els mobles li han permès establir lligams entre el patrimoni natural i cultural i oferir mirades noves i sorprenents a l’experiència. 

La Ivette Vilalta és comunicadora, restauradora, professora i monitora de tallers. Coneix els continguts de l’experiència a la perfecció i desenvolupa els seus continguts amb solidesa. A més, la seva dolça veu permet que els missatges arribin amb facilitat, generin sinèrgies entre els assistents  i captin la seva atenció durant tota l’experiència.

L’Àlex Monllaó és fuster, ebenista, restaurador, monitor de tallers i propietari de Lo moble antic. Com a professional de la fusta que s’estima l’ofici transmet amb entusiasme la informació que permet diferenciar fustes i posar en valor les seves qualitats. Li interessa l’aprenentatge proper i el facilita.

Públic

Famílies, Adults, Empreses i Team Building

Temàtica

Artesania, Cultura, Natura

Territori

Barcelona

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “DE L’ARBRE AL MOBLE”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra
DE L’ARBRE AL MOBLE
15,00
Add to Wishlist Browse Wishlist
Desplaça cap amunt
× Com et puc ajudar?