El turisme regeneratiu creix amb força

En els darrers anys, i més especialment després de la pandèmia de la Còvid-19, el concepte “turisme regeneratiu” s’ha estès amb força arreu del món per designar activitats o experiències que s’autoconsideren més “sostenibles”, “responsables” i/o “ètiques”. Malgrat tot, els paraules “regeneració” i/o “regeneratiu” sovint s’utilitzen de manera errònia i s’intercanvien indistintament amb els conceptes “sostenibilitat” i/o “sostenible”, la qual cosa genera confusions entre aquells qui participen de dites pràctiques turístiques.

És per això que aquí et presentem 5 punts clau que t’ajudaran a comprendre què és el turisme regeneratiu i per què cal promoure’l i fomentar-lo correctament:

• Parteix d’un enfocament biocèntric, on l’ésser humà se sent part de la naturalesa i on les relacions que s’estableixen entre ells són mútuament beneficioses.

• Aborda l’activitat turística des d’una perspectiva molt més sistèmica i holística i la situa com una preponderant força regeneradora de llocs i comunitats.

• Els models turístics regeneratius sorgeixen de l’observació i de la interacció amb allò local, de les converses amb les comunitats amfitriones, de les connexions arrelades als llocs, de les creences i cosmovisions locals i de la immersió en les cultures i les històries ancestrals.

• El disseny regeneratiu permet co crear experiències significatives i transcendentals que reactiven les relacions entre els éssers humans amb sí mateixos, amb els altres i amb la naturalesa.

• La interacció amb les comunitats amfitriones resulta fonamental per entendre l’essència i la identitat dels llocs visitats.

Moltes gràcies per llegir-nos i no t’oblidis de compartir-ho

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt
×

Hola!

Clica a un dels nostres membres i t'atendrem

×